BEZIENSWAARDIGHEDEN KARINTHIË

12/02/2020 0 Door Peter
BEZIENSWAARDIGHEDEN KARINTHIË

De Faaker See is een alpien meer in Karinthië. Met een oppervlakte van ongeveer 2,2 km² is het op vijf na het grootste meer van Karinthië. De Faaker See is bekend om zijn heldere turkoois water en is een leuke bestemming om te zwemmen en te varen. Vissen, in het bijzonder op witvis, is populair en motorboten zijn er verboden. 

De Klopeiner See 

Dit meer behoort met temperaturen tot 29°C tot het warmste meer van Europa dankzij de geringe doorstroming, het grote aantal zonuren en de beschutte ligging. Het meer wordt slechts gevoed door kleine riviertjes en in het westen watert het meer af op de rivier de Drau. De lengte van het meer bedraagt 1,8 kilometer bij een breedte van 800 meter. Uw huis in Karinthië ligt misschien wel aan de oever! 

De Karawanken 

Het gebergte vormt de grens van Karinthië met Slovenië en de hoogste top is de Hochstuhl van 2.238 m. Het gebergte is aan de noordkant ruig en onbegroeid en aan de zuidkant is het gebergte grasrijk en heeft het groene weiden. Over een groot deel van de bergkam loopt een lange bergwandelroute. 

Millstätter See 

De Millstätter See is een meer bij het stadje Millstatt in Oostenrijk. Het meer heeft een lengte van 12 kilometer en is tot 1,5 kilometer breed. Het is het op één na grootste meer van Karinthië. Rond het meer liggen de vijf grote dorpen Seeboden, Millstatt, Pesenthein, Dellach en Döbriach. Uw eigen vakantiehuis in Karinthië ligt misschien wel in een van deze dorpjes! 

Berg bij vakantiehuis 

De Mittagskogel is een 2145 meterhoge berg in de Karawanken op de grens tussen Karinthië en Slovenië. Met die hoogte behoort de Mittagskogel tot de hogere bergen in het westelijke deel van de Karawanken. De aan de noordzijde gelegen steile rotsflank geeft de berg een karakteristieke aanblik. Uw eigen vakantiewoning in Karinthië heeft ook een karakteristieke aanblik!