VAKANTIE IN ARDENNEN

12/02/2020 0 Door Peter
VAKANTIE IN ARDENNEN

In de buurt van oeroude dorpjes tussen donkere bossen liggen leuke plaatsjes als Stavelot, Houffalize en Bouillon te wachten op uw bezoek op uw bezoek. Een vakantiehuis in de Ardennen staat garant voor een droomvakantie. 

Franse Taal 

In de Ardennen wordt hoofdzakelijk Frans gesproken, behalve in uiterste oosten, de Belgische Eifel en het deel dat bij het groothertogdom Luxemburg hoort, waar ook Luxemburgs of Duits gesproken wordt. Uw vakantiewoning in de Ardennen ligt ook in een cultureel veelzijdige regio. 

Hoge toppen 

Er is een hoger gedeelte en een lager gedeelte in de Ardennen. De Hoge Ardennen liggen ten noorden van de Ourthe. Hier liggen ook de hoogste toppen die tot ver over de zeshonderd meter kunnen reiken.  

AMBLÈVE, DE OURTHE EN DE SEMOIS 

De Ardennen hebben een uitbundige vegetatie en is daardoor aantrekkelijk voor wilde dieren, zoals wilde zwijnen, roofvogels en lynxen. De heuvels zijn over het algemeen nooit hoger dan vijfhonderd meter en in de buurt van uw gîte in de Ardennen liggen vaak kleine rivieren als de Amblève, de Ourthe en de Semois. 

De Ardennen hebben alles 

Liefhebbers van uitgestrekte wouden en piepkleine dorpjes met kleine terrasjes komen hier volop aan hun trekken. Uw bungalow in de Ardennen zorgt voor een top vakantie in de buurt van uw eigen huis in Nederland. In onze vakantiewoningen in de Ardennen voelt u zich thuis.