VAKANTIE IN KROATIË

12/02/2020 0 Door Peter
VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië wordt begrensd door Slovenië en Hongarije in het noorden, Bosnië en Herzegovina en Montenegro in het zuiden en Servië in het oosten. In het westen ligt de Adriatische Zee. Uw leuke vakantiehuis in Kroatië zorgt voor een droomvakantie aan het water. 

Onafhankelijkheidsverklaring 

Kroatië werd een soevereine staat nadat het op 25 juni 1991 zijn onafhankelijkheid uitriep. Vóór de onafhankelijkheidsverklaring maakte Kroatië deel uit van het voormalige Joegoslavië. Uw kuca in Kroatië ligt in een bewogen streek waar de rust al meer dan twintig jaar is teruggekeerd. 

De Franse keizer Napoleon 

Door overheersingen van Venetianen, Hongaren, Turken, Fransen en Oostenrijkers, is de Kroatische cultuur rijk aan invloeden. Na een korte overheersing van de Franse keizer Napoleon werd in 1815 heel Kroatië deel van het Habsburgse rijk. Uw huis in Kroatië ligt op historische grond! 

Ottomaanse tijd 

De mooie stranden, betoverende steden en de restanten uit de Ottomaanse tijd maken van Kroatië een begeerde plek. Uw huisje in Kroatië zorgt voor een ontspannen vakantie met veel culturele hoogtepunten, prachtige zandstranden, leuke authentieke plaatsjes en fraaie vakantiehuizen.