VAKANTIE IN OOSTZEE

12/02/2020 0 Door Peter
VAKANTIE IN OOSTZEE

De Mecklenburgse Oostzeekust ligt tussen Trave en Recknitz. Ten oosten daarvan begint het slaperige Vorpommern met de fameuze Hanzesteden Wismar en Rostock. Vanuit onze vakantiewoningen aan de Oostzee zijn deze historische plaatsen goed bereikbaar! 

Boltenhagen en Rerik 

Beroemde Oostzeebadplaatsen Boltenhagen en Rerik zijn de grootste en oudste Oostzeebadplaatsen en mag u beslist niet laten liggen. Slenter door de nauwe straatjes, geniet van de fluwelen pleintjes en laat u verwennen in een van die leuke restaurantjes. Een vakantiehuisje aan de Oostzee is de start van een droomvakantie aan de Mecklenburgse Oostzeekust in Duitsland. 

Holsteinische Schweiz 

Tussen Kieler Bucht en Lübecker Bucht vindt u het natuurpark Holsteinische Schweiz. Een park waar u oneindig lange wandelingen kunt maken. Wandelingen waar u een bonte verzameling vogels kunt bewonderen en waar de natuur nog vrij spel heeft. Onderweg komt u langs dorpjes waar het leven nog oorspronkelijk is. Hier zwaait de bakker u nog na wanneer u brood heeft gekocht. 

Beroemde badplaatsen 

Maar er is nog veel meer te zien. Van Glücksburg, de wieg van de Europese vorstenhuizen, tot aan Travemünde in het zuidoosten, liggen nog veel meer beroemde badplaatsen waar u werkelijk uw ogen uitkijkt. Laat de geschiedenis op u inwerken en neem ruimschoots de tijd voor foto’s en luister naar de verhalen van de vissers. 

Kastelen en herenboerderijen 

Op uw ontdekkingstocht gaat u ongetwijfeld een bezoek brengen aan de ongeveer 25 adellijke huizen, de chique herenhuizen, de koele kastelen, de residenties en de statige herenboerderijen die soms aan zee liggen, maar ook wel op terpen of op de eilanden. De geschiedenis van deze kuststrook is lang en overal zijn nog overblijfselen te vinden. 

Historische Hanzesteden 

Van de 12e tot de 16e eeuw werkten Nederlandse en Duitse steden samen om zoveel mogelijk geld te verdienen aan de handel met Scandinavië en Rusland. Hanzesteden noemden ze zichzelf en een van de belangrijkste Hanzesteden was Lübeck. Wij durven te wedden dat u hiervandaan uw eigen vakantiewoning aan de Oostzee kunt zien liggen.